Hafta içi 16:00'a kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargolanır.
Hafta sonu verilen siparişler Pazartesi günü kargoya teslim edilmektedir.
Hafta içi 16:00'a kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargolanır.
Hafta sonu verilen siparişler Pazartesi günü kargoya teslim edilmektedir.
Depresyon ve Anksiyete Belirtileri

Depresyon ve Anksiyete Belirtileri

Depresyon ve anksiyete günümüzde tahmin edilenden çok daha sık karşılaşılan sıkıntılardır. Bu hastalıklar çoğu zaman hasta ve yakınları tarafından göz ardı edilir ya da yanlış anlaşılabilir. Bu rahatsızlıkların sebep olduğu fiziksel belirtiler sebebiyle rahatsızlığın bedenden kaynaklandığı düşünülebilir. Bununla beraber günlük yaşamda bu sıkıntıları yaşamanın normal olduğu yanılgısına kapılınılabilir. Kişinin kendini dinleyerek belirtilere kulak vermesi ve erkenden hastalığı tespit edip bir profesyonele başvurması önemlidir. Bu noktada aynı görevden hasta yakınları da hasta kadar sorumludur. 

 Depresyon, ilk aşamalarda duygu durum değişiklikleri ile kendini gösterir. Kişi, keder, çaresizlik, umutsuzluk gibi duygularla baş etmek durumundadır. Anksiyete ise bu depresif duygu durumlarına eşlik eder. Sürekli bir endişe hali mevcuttur. Gerginlik, huzursuzluk ve panik hissi yoğunluktadır. 

 Belirsiz suçluluk duyguları ile beraber olaylarla bağlantısız şekilde suçluluk hezeyanları baş gösterir. Umutsuzluk ve geleceğe yönelik karamsarlık gözlenir. Benlik saygısı azalır ve vücut görünüşünü beğenmeme başlar. Bununla beraber özkıyım ve kendine zarar verme dürtüleri ortaya çıkabilir. Nadiren de olsa kişi işitsel ve görsel sanrılar görebilir. 

 Bu rahatsızlıkların en belirgin belirtilerinden biri ise uyku bozukluklarıdır. Bu uyku bozuklukları farklı şekillerde kendini gösterebilir. Kişi, geceleri yoğun düşünceler yüzünden uykuya dalmakta güçlük çekebilir. Hasta, geceleri sık sık uyanabilir. Genelde bu duruma kabuslar eşlik eder. Sabahın erken saatlerinde yorgun bir şekilde uyanma da sık görülen durumlardandır. Bununla beraber bazı hastalarda aşırı uyuma da gözlemlenebilir. 

Ürünler